Poligrafie cardiorespiratorie

Reprezinta o investigatie non-invaziva efectuata la domiciliul pacientului, cu scopul de a determina parametrii respiratori si cardiaci in timpul somnului. Acest test se foloseste pentru a diagnostica o serie de tulburari respiratorii in timpul somnului, care determina aparitia oboselii permanente, scaderea performantei profesionale, cresterea riscului de accidente, tulburari de memorie, somnolenta diurna excesiva. 

Apneea in somn netratata se insoteste de cresterea valorilor tensiunii arteriale, cresterea nivelului glicemiei, cresterea riscului de aritmii cardiace, reducerea functiei cognitive. Indicatiile poligrafiei cardiorespiartorii-diagnosticului sindromului de apnee in somn;-diagnosticul sindromului de hipoventilatie nocturna;-diagnosticul narcolepsiei. Cum se foloseste un somnograf?

Veti primi un dispozitiv de marimea unui telefon mobil pe care sa-l purtati pe parcursul noptii la domiciliu. Aparatul va inregistra prin intermediul pulsoximetrului palsat pe unul dintre degetele mainii nivelul de oxigen din sange si frecventa cardiaca, fluxul de aer la nivelul nasului prin intermediul canulei nazale si miscarile respiratorii prin intermediul centurii toracice, cu aceasta fiind fixat la nivelul toracelui. Toti acesti parametrii sunt cuantificati sub forma unor grafice care vor fi interpretate de catre medicul cu competenta in Medicina Somnului

Programati un consult online folosind formularul de mai jos.

Un specialist Cardioprevent va va raspunde in cel mai scurt timp.

  Call center

  0256 225 252 sau 0731 038 080

  Program de lucru

  L-M-V 9:00-17:00 M-J 11:00-19:00

  Adresa noastra

  Calea Dorobantilor Nr. 3 Timisoara